Hogyan válassz púdert érzékeny bőrre

Az érzékeny bőr jelenthet nagy kihívást, de meg nem állíthat, igaz?

A púder az, ami a legapróbb résekbe bejutva kitölti azt, és sima, hibátlan, esetleg több számmal világosabb bőrt varázsol nekünk. Ahogy éppen a divat diktálja. Ahogy éppen a legvonzóbbak lehetünk és a legjobbat hozhatjuk ki magunkból.

Mióta használunk púdert? Mi van a púderekben? És hogyan válasszuk ki a legjobbat, ha érzékeny bőrünk van? Vágjunk is bele.

 

A púder történelme

A púder használata felbukkan a történelem lapjain, határokon és korszakokon ível át. A halvány, hibátlan bőr mindig divatos volt. A púder pedig a tökéletes smink eszköz. Ásványok és növények porrá zúzásával készült, mindentől mentes volt. Nem csoda, hogy a népszerűsége töretlen, mióta világ a világ.

Aztán jött a mű-anyagok korszaka, és a púder is megváltozott. Színezékekkel, tartósítószerekkel és illatosítókkal tömték meg. Ezzel veszített a hatásából, és sajnos bőrpanaszokat kezdett okozni. Hiszen a bőr nem szereti az eltömített pórusokat, az irritáló illatokat és vegyszereket.

 

Púder érzékeny bőrre

Onnan tudod, hogy a bőröd érzékeny, ha bizonyos kozmetikumok használata közben, vagy kicsivel utána, a bőr kivörösödik, viszket, égető érzés jelentkezik, kiütések jelennek meg. Ilyen problémával sem kell lemondani a púder használatától, csak körültekintően kell terméket választani.

A mai hölgyek nem elégedhetnek meg azzal, hogy a púder nem árt a bőrnek. Legyen az az elvárás, hogy a púder támogassa a bőr működését, esetleg segítse a meglévő problémák gyógyulását. A jó minőségű ásványi smink tartalmaz hozzáadott aktív bőrápoló hatóanyagokat is, ezzel tovább erősítve a púder gyógyító hatását.

Fontos ellenőrizni az összetevőket, mert a talkum, kaolin vagy bizmutoxikloridnak nem szabad lennie a jó minőségű púderben! Sajnos gyakran krónikus szárazsághoz vezetnek, ami az ekcéma kialakulásának fő oka lehet.

A Jane Iredale púder érzékeny bőrre mindenki számára ajánlottak. Ha zsíros, gyulladt a bőr a préselt púdert érdemes választani, mert a benne lévő fenyőkéreg kivonat gyógyítja a bőrt. A fedése pedig matt, ami az olajos bőröknek kívánatos. Normál vagy idősödő bőrre a porpúdert érdemes választani, mert az krémesebb hatást ad. Fehértea kivonat tartalma pedig késlelteti a bőr öregedését.

 

A púder használata

A púder használata egyszerű és könnyű. Az igazán jó púder pedig alapozó funkciót is betölthet. Gyakori kérdés, hogy a krémalapozó felett kell-e használni? A válasz az, hogy lehet felette, de lehet helyette is!

Vannak olyan helyzetek, amikor a púderalapozó használata sokkal ésszerűbb. Például olajos vagy aknés bőr esetén, vagy meleg párás éghajlaton járva, sokkal kellemesebb viselet lehet jó púder.

Kimondottan ajándék lehet számunkra, hogy Jane Iredale púdereknek nincs szavatossági ideje. Nem romlanak meg! Klinikai tesztek bizonyították, hogy nem telepszenek meg benne mikroorganizmusok, ezért nem kell aggódni az esetleges megromlás, vagy fertőzés miatt. illetve nem viszel a bőrödre fertőzött terméket. Érzékeny bőrnél ez nagyon fontos!

Figyelem! A púder ecsetet viszont rendszeresen tisztítani és gyakran cserélni kell.

A Jane Iredale termékek használatával nagyon egyszerű dolgod lesz. Mivel ezek a termékek káros vegyszerek nélkül készülnek, nincs bennük sem mesterséges színező, sem illatosító anyag. Nincs tartósítószer sem, ezért minimális az esély a túlérzékenységre.

 

Szólj hozzá!

Kéred az INGYENES kiszállítást?

Töltsd ki az adataid és küldöm emailben az ingyenes kiszállításra feljogosító kuponkódot.

Köszönjük! Az email fiókodban már ott lapul a kuponkód.