Hogyan válassz szempillaspirált érzékeny szemre?

Amikor a tükörben azt látjuk, hogy a szempillánk rövid, vagy ritka, akkor automatikusan nyúlunk a szempillaspirálért, igaz? Mert a szempillaspirál teszi fel a koronát a sminkre, intenzitást és mélységet ad.

De mit tehetünk, ha a szemünk, bőrünk érzékeny? Akkor le kell mondanunk az igéző tekintetről?

Hogyan válasszunk szempilla spirált? És milyet válasszunk, ha érzékeny a szemünk?

Hogyan válasszunk szempillaspirált?

A legjobb smink titka, hogy alig látszik. Csak hangsúlyoz, ápol és eltakar. A szempilla nem csomósodhat össze a festéktől, nem ragadhat tőle. A festék nem kenődhet el, nem hagyhat csíkokat maga után.

Azt is fontos tudni a szempillaspirál választáshoz, hogy milyen típusú a szempillánk. Rövid vagy hosszú? Azt szeretnénk elérni a spirállal, hogy hosszabbnak tűnjön? Vagy azt, hogy dúsabbnak hasson?

Érzékeny szem tünetei

Honnan lehet tudni, ha érzékenyek vagyunk? Ha a szem könnyezik, és pirossá változik, akkor lehetséges, hogy érzékenység lépett fel, de az is lehet, hogy a festék, vagy a spirál egy darabkája belement a szemünkbe. Ha a spirál másodszori használatánál is fellépnek a tünetek, akkor már valószínű, hogy érzékenység esete áll fenn.

Érzékenységet jelző tünet lehet még, ha a szem környéke bepirosodik, vagy szúró fájdalom jelentkezik a szemben.

Ilyen esetben sem kell lemondani a szempillaspirál használatáról, csak körültekintően kell kiválasztanunk azt.

Szempillaspirál érzékeny szemre

Az érzékenység vagy allergia legtöbbször az illatanyagokra vagy az összetétel egy részére jelenik meg. Ilyenek lehetnek például a spirál szintetikus szálai. Ezért érzékeny szem esetén nagyon fontos, hogy a szempillaspirál természetes anyagokból készüljön.

Jane Iredale termékei között például három szempillaspirál is található érzékeny szemre. Szabadalmaztatott formula mindegyik, és nem tartalmaznak természetes vagy mesterséges lakkokat és kőolaj származékot, sem tartósító szert, illatosítót vagy mesterséges színező anyagot.

Érzékeny szemre való szempillaspirál tulajdonságai

Nem tartalmaz allergizáló illat vagy színező anyagot.

Minél nagyobb mértékben természetes anyagból készült, annál kevésbé van esély az érzékeny reakcióra.

Előnyös, ha az érzékeny szemre való spirál víztaszító is, nem kenődik és nem kopik el, és alkalom adtán szemöldökre is használható.

Mivel nem allergizál, fiatalok és idősebbek is biztonságosan használhatják.

Érzékeny szemre való szempillaspirál használata

A szempilla spirálozásakor a kiválasztott szempillaspirállal egy-két rétegeg festékkel vonjuk be a pillákat, várjunk egy rövid ideig amig a feték megszárad és utána már nem kenődik el.

A spirál hatását fokozhatjuk, ha az érzékeny szemre is alkalmas szempillaápolót használjuk, amely táplálja és serkenti a szempillák növekedését, megakadályozza, hogy a végük letörjön vagy kettéváljon. Tartós szempilla hosszabbítás esetén is javasolt a használata. Ha a szempillaápolót is használjuk először ezzel a termékkel kell a szempillákat bevonni, majd rövid várakozás után erre a rétegre kell az érzékeny szemre való spirált applikálni.

Fontos! Jó hangulatú dolog együtt sminkelni a többiekkel, de a szempillaspirált nem használjuk senkivel közösen.

Ami lényeges még, és gyakran elfelejtődik. Egy szempillaspirált maximum három hónapig használjunk, aztán cseréljük le, mert nem biztonságos. A baktériumok elszaporodhatnak benne és ez fokozott fertőzésveszélyt jelent.

Jane Iredale smink termékei érzékeny szeműeknek kiváló megoldás arra, hogy ne kelljen hanyagolni a hétköznapokban a sminkelést. Életkortól és bőrtípustól függetlenül bátran merjük ajánlani a szempillaspirálokat érzékeny szeműeknek!

Szólj hozzá!

Kéred az INGYENES kiszállítást?

Töltsd ki az adataid és küldöm emailben az ingyenes kiszállításra feljogosító kuponkódot.

Köszönjük! Az email fiókodban már ott lapul a kuponkód.