Milyen alapozót használj érzékeny bőrre?

Az alapozó minden sminkek alapja. Az alapozó az, amit nem nélkülözhetünk akkor sem, ha a bőrünk nagyon érzékeny.

Az alapozó akadályozza meg, hogy a smink eltűnjön öt perc múlva az arcunkról. vagy éppen lefolyjon. Ráadásul a jó alapozó véd, ápol és eltakar.

Nagyon fontos, hogy használjunk alapozót. De mit tehetünk, ha a bőrünk érzékeny? Akkor használjunk igazán jó, érzékeny bőrűeknek való alapozót.

A minőségi alapozó tulajdonságai

Az alapozónak multifunkciósnak kell lennie. A jó alapozó nem csupán eltakarja a bőrt, de védi és ápolja is.

Ami még fontos, hogy passzolnia kell a bőrünk színéhez.

Lényeges, hogy legyen bőrbarát. Egész nap a bőrünkön, a bőrünkben van. Tehát nem lehet benne mesterséges színező anyag, illatosító és tartósítószer sem. Mert ez a három anyag okozza a legtöbb problémát, allergiát.

További gondokat okoznak a kőolaj származékok, amik eltömíthetik a pórusokat, gyulladásokat és mitesszereket okozhatnak. Kerüljük a bőrt kiszárító adalékanyagokat is. Például talkum és a kaolin.

A legtöbben akkor keresünk érzékeny bőrre való smink terméket, amikor már megtörtént a baj, gyulladás, allergia esetleg ekcéma alakult ki. Érdemes már megelőzésképpen az anti-allergén, érzékeny bőrre való termékek közül válogatni.

Alapozó érzékeny bőrre

Érzékeny a bőrünk, ha krónikusan száraz, nem hidratálható megfelelően. Ha a smink felhelyezése után bőrpír, viszketés, gyulladás jelenik meg a bőrön. Gondot jelent, ha rozáceás a bőrünk vagy hófehérkés és egyszerűen mindenre allergiás tünetek jelennek meg rajtunk.

Az érzékeny bőrre való alapozó segíti a bőr mindennapos működését. Hiszen a sérült bőr nehezen tolerálja az UV sugárzást vagy a szabad gyökök támadását. A sérült bőrön általában nyomot hagyott a probléma, ezért nagyon fontos, hogy az alapozó fedése minél alaposabb legyen.

Alapozó érzékeny bőrre

Fontos, hogy az allergiára, gyulladásra hajlamos bőrnél nem elég, hogy a bőr diszfunkcióját támogatjuk antioxidánsokkal, de a gyulladást is csökkenteni kell! És a fényvédelemről is gondoskodni kell. Ezekre a titánium-dioxidot tartalmazó termékek alkalmasak.

Az igénynek megfelelően a BB krém teljes takarást ad, míg a Színezett Hidratáló Krém az előbbinél jobban hidratál, de kevésbe jól fed.

Fontos! Elterjedt tévhit, de a gyulladt, aknés bőrre nem szabad C vitaminos terméket használni, mert az fokozza az aknés gyulladást.

Használjunk minőségi alapozót érzékeny bőrre.

Az alapozó használata

Az alapozó a hidratáló krém, vagy szérum után kerül sorra. Az alapozó az arc egész területét lefedi, ezért nagyon fontos, hogy bőrbarát és anti-allergén alapozót válasszunk.

Különböző típusú bőrre különböző típusú alapozót érdemes használni. Ha az alapozónk hasznos ásványi anyagból és növényi olajokból áll, akkor is a bőrtípusunknak leginkább megfelelőt kell választanunk. Érett, száraz bőrre fontos lehet, ha az alapozónk olyan aktív hatóanyagot is tartalmaz, ami késlelteti a bőr öregedését. C-vitamin, Hialuronsav, Q10 koenzim. Ezek a hatóanyagok találhatóak a Folyékony alapozóban.

Minden bőrtípus kedvelt, bársonyos hatású alapozója a Beyond Matte alapozó érzékeny bőrre, ami primerrel egybeépített és a korrektor használatát is feleslegessé teszi, annyira jól fedi a bőrt. Antioxidáns és bőrápoló. Késlelteti a bőr öregedését ugyanakkor jótékony hatású a gyulladásra is. Igazi luxus termék.

Jane Iredale alapozók ugyanis jótékonyan hatnak minden bőrre. A megelőzés sokkal hasznosabb, mint az utólagos kezelés. És minden nőnek úgy kell gondolni erre a különlegesen jó minőségű sminkre, mint a bőrébe és szépségébe való befektetésre.

Szólj hozzá!

Kéred az INGYENES kiszállítást?

Töltsd ki az adataid és küldöm emailben az ingyenes kiszállításra feljogosító kuponkódot.

Köszönjük! Az email fiókodban már ott lapul a kuponkód.