Vissza az alapokhoz

J I banner Ahhoz, hogy a Jane Iredale ásványi smink fényvédő hatásának fontossága értelmet nyerjen, lépjünk kicsit vissza az időben.

Évszázadokon keresztül a jómódban élő nők védték bőrüket a napfénytől. Ezért hosszú ujjú ruhát viseltek, kalappal és napernyővel védték arcukat. Státuszszimbólum volt a fehér bőr. Csak azoknak volt bőre napbarnított akik dolgoztak, akik nem tehették meg, hogy távoltartsák a naptól bőrüket. Emlékszik mindenki a kosztümös filmek hölgyeire? Hosszú ruha, kalap, napernyő és fehér bőr.

Azután az ötvenes években Coco Chanel piacra dobott egy tengerész stílusú, főleg fehér darabokból álló kollekciót Párizsban. A bemutatón napbarnított modellek mutatták be a kollekciót, hogy a fehér ruha jobban érvényesüljön rajtuk. Az úri közönség azonnal beleszeretett a kollekcióba! Ekkor vált a napbarnított bőr státuszszimbólummá. Üzenete az, hogy gazdag vagyok, a vízparton vagy a golfpályán töltöm az életem és nem kell dolgoznom, csak süttetem magam.

images (1) Senki sem foglalkozott a napsugarak bőrre gyakorolt hatásával, a bőr fényvédelmével, egészen a 80-as évekig. (Közben a légkörben végbement folyamatok miatt a napsugarak bőrre való hatása is változott.) Akkortájt már egyre gyakoribb lett a bőr sejtjeinek rákos elváltozása. Egyre több ember halt meg bőrrákban és mind világosabbá vált, hogy a napsugarak káros hatása felelős ezért. Az orvosok, bőrgyógyászok már hangoztatták, hogy óvakodjunk a túlzott napozástól, ám a kozmetikai ipar még mindig nem reagált.

Amikor végre elkezdtek fényvédő krémeket gyártani olyan kémiai alapanyagokat használtak (használnak) erre, ami átalakítja az elnyelt fényt hőenergiává DE ezután szabad gyökökként támadják a szervezetet. A szabad gyökök legyengítik, megbetegítik a sejteket, melyek azután nem tudnak egészségesen reprodukálódni . Az ilyen bőrök azután mindenre érzékenyek, kiszáradnak. Korán öregszenek, elveszítik rugalmasságukat, nem tudják ellátni a védekező funkciójukat. A legrosszabb eset a bőr rákos elváltozása. images (2)

A nap és a naptejek káros hatása hosszú évek alatt alakulhat ki. Ennek eredményeképpen már gyerekkorban elkezdődhet a bőr károsodása. Nagyon fontos lenne, hogy a gyerekeket az első perctől fogva óvjuk a naptól és ha használunk is naptejet, az csakis alacsony vegyszertartalmú legyen. Viszont a Jane Iredale ásványi smink néhány alapozója, fényvédő púdere kiválóan helyettesíti a vegyszer tartalmú fényvédőket. Ezeknek a termékeknek a naponkénti használatát javasolja a Nemzetközi Bőrrák Alapítvány fényvédő gyanánt.
Ezekben a termékekben titánium-dioxid és cink-oxid véd az UV-A és UV-B sugarak káros hatásától. Ezek az anyagok tükörként verik vissza a fényt a bőr felszínéről.

 

Az egész család által használható, vegyszer mentes fényvédő púder a PúderezzBe termék. 

Korábban már írtam arról, hogy milyen előnyökkel jár áttérni a Jane Iredale termékek használatára. Itt találod ezt az írást:  Miért térj át a Jane Iredale Mineral Makeup használatára?

 

Kéred az INGYENES kiszállítást?

Töltsd ki az adataid és küldöm emailben az ingyenes kiszállításra feljogosító kuponkódot.

Köszönjük! Az email fiókodban már ott lapul a kuponkód.

%d blogger ezt szereti: